Receptek Könyve
Finom, egyszerű receptek gyűjteménye a sütés, főzés kedvelőinek.
Az oldalakon kizárólag kipróbált receptek találhatóak, melyekben a konyhai alapanyagok mellett, részletesen szerepelnek az egyes készítési lépések, illetve a készítéshez kapcsolódó egyéb megjegyzések, javaslatok is. A jobb kereshetőség és áttekinthetőség érdekében a receptek különböző kategóriákba, csoportokba is be vannak sorolva. A különböző konyhai tippek, praktikák sok esetben segítik, vagy megkönnyítik az ételek készítését. A receptekben esetleg előfordulhatnak ismeretlen, sütéssel, főzéssel kapcsolatos gasztronómiai fogalmak, szakkifejezések. Ezeknek a konyhatechnikai műveleteknek, kifejezéseknek a magyarázata, ismertetése is sok esetben fellelhető.
Ajánlott receptek
Egyszerű eperlekvár
Akár tartósítószer nélkül is hónapokig romlás nélkül tárolható. Dunsztolással növelhetjük az eltarthatóságát...
Kókuszos bögrés süti
A bögrés sütemény az egyik legismertebb és legegyszerűbb édesség. Kezdő háziasszonyok is sikerélménnyel gazdagodhatnak...
Linzerkarika
A sütemény alapja hagyományos linzertészta, a töltelék sárgabarackíz, a teteje darált dióval és porcukorral van díszítve...
Amerikai palacsinta
A legtöbbször juharsziruppal, friss gyümölccsel, puha vajjal, valamint baconnal tálalják. De fogyasztható melegen...
Csemegeuborka
Egy finom csemegeuborka recept, aminek a készítése is egyszerű. Tartósítószer nélkül is hónapokig tárolható...
Mákos tészta
Ez egy igazi hagyományos menzakaja, amelyet mazsolával, citromhéjjal, vaníliás cukorral még érdekesebbé tehetünk...
Epres gyümölcskrémes
Az epres gyümölcskrémes az egyik legfinomabb gyümölcsös sütemény. A főzött kérmet akár pudinggal is készíthetjük...
Franciasaláta
Köretként remekül illik frissen sütött zöldség vagy húsételekhez, rántott- vagy sülthalfélékhez, de számos hideg...
Meggybefőtt
Tartósítószer nélkül is hónapokig tárolható. Igény szerint elkészíthetjük magozatlan- és magozott meggyből is...
Konyhai tippek, praktikák
Mérés mérleg nélkül
Előfordulhat, hogy elromlik a konyhai mérleg, lemerül benne az elem, vagy csak egyszerűen sietünk és nem annyira...
Házi gyúrt tészta készítése
A gyúrt tészta az egyik legnépszerűbb étel. Az otthoni tésztakészítés sem túl nehéz és bonyolult feladat. Némi gyakorlat...
Habarás készítése
Habarás készítése és felhasználása, vagyis a különböző ételek (levesek, főzelékek, mártások) sűrítése folyamán sokan...
Tészta hajtogatása
A tészta hajtogatása levelessé és lazává teszi a különböző tészták szerkezetét. Az egyszeres hajtogatás (szimpla hajtás)...
Csemegekukorica főzése
A csemegekukorica főzése, elkészítése nem tartozik a legbonyolultabb feladatok közé, de érdemes megemlíteni a főzésével...
Rántás készítése
Rántás készítése és felhasználása, vagyis a különböző ételek (levesek, főzelékek, mártások) sűrítése sokakat...